Adaugă locație
Masivul Rarău

Masivul Rarău, între basm și realitate

Masivul Rarău e plin de comori, e ca o dantelărie brodată de mâini harnice și pricepute. Că vorbim despre Pietrele Doamnei sau Piatra Șoimului, despre Piatra Zimbrului sau Popii(Popchii) Rarăului, toate aceste formațiuni calcaroase impresionează prin formă, postură și priveliștile care se dezvăluie de la înălțimile lor.

Masivul Rarău e plin de trasee turistice, unele mai lungi și mai solicitante și altele mai scurte și mai accesibile. Pentru acea dimineață de decembrie am ales unul care nu pune foarte mari probleme și e extrem de pitoresc. Acesta pornește de la Hotel Alpin, ajunge pe Vârful Rarău, trece prin Șaua Ciobanilor și ajunge la Popii Rarăului. O minunăție de traseu! Eu l-am parcurs în aproximativ 4 ore, dus-întors.

Cum ajungi la Masivul Rarău

Din Câmpulung Moldovenesc, continui drumul spre Vatra Dornei, prin Pojorâta. Ajungi la o intersectie care îți spune să faci stânga către Transrarău si îți continui drumul de la baza Masivului Rarău către vârful acestuia.

Ceva mai sus, pe Transrarău, găsești o parcare pe stânga și imediat pe partea dreaptă indicatorul ce îți arată pe unde să apuci către Vârful Giumalău.

Lasă traseul pe altă dată dacă nu ești pregătit și urcă pe Masivul Rarău puțin mai sus la punctul de belvedere. Aici găsești produse tradiționale bucovinene, un vin fiert sau o bere răcoroasă, depinde de starea de spirit. Pe lângă bucate gustoase ai parte de o priveliște superbă către cele care privesc munții vecini de sus, către Pietrele Doamnei.

Ca să ajungi la ele mergi spre Hotel Alpin și lași mașina în parcarea păzită de căini fotomodel. Apoi apuci pe traseul prin pădure, cel marcat cu crucea albastră. De aici ajungi pe Pietrele Doamnei sau continui către Vârful Rarău.

Alte trasee de neratat

Dacă ți se pare că încă mai poți, continuă spre alte comori din Masivul Rarău, Poipii Rarăului, Cheile Moara Dracului sau Codrul Secular Slătioara.

La întoarcere, puțin mai jos de Hotel Alpin fă stânga cum cobori și caută traseul spre Piatra Șoimului. Aici vei găsi un punct de belvedere care îți va devzălui vecinii Masivului Rarău.

Dacă cele scrise ți-au stârnit interesul, caută să vizitezi Masivul Rarău, iar dacă ai nevoie de sfaturi lasă-ne un mesaj și te ajutăm cu drag!

Inspirat din paginile blogului Taraba cu amintiri, articolul Masivul Rarău, locul unde iarna se transformă în basm.

Articol precedent
Bucovina te așteaptă în vacanță să o cunoști mai bine !
Eco-Brunch Șaru Dornei Următorul articol
Eco-Brunch Șaru Dornei

Adaugă comentariu

Adresa ta de email este în siguranță cu noi!